Over Bikkel4Planet

De liefde voor de natuur zat er al vroeg in bij mij. Tijdens vakanties met mijn ouders en twee oudere broers trokken we er vaak op uit. Mijn oudste broer kon levendig vertellen als we een bijzondere orchidee tegenkwamen of in een plasje water een salamander zagen zwemmen. Als kleine jongen kreeg ik daar natuurlijk veel van mee. Ook mijn fascinatie voor vogels spotten is toen begonnen. En door die enthousiaste verhalen leer je wat je ziet en hoort te plaatsen. Dan is een vogel niet meer een vogel, maar herken je aan het geluid een wielewaal of nachtegaal. De laatste jaren ben ik zelf weer een actief vogelaar geworden en zet ik mij in voor bescherming van de weidevogels.

Die ervaringen hebben me gevormd en me bewust doen worden van het feit dat we als mensen niet het alleenrecht hebben op deze aarde. Er is een heel broze balans tussen hoe wij met de aarde omgaan en haar kwetsbaarheid. Tijdens een reis door Noorwegen die ik in 2019 samen met mijn dochter maakte zagen we indrukwekkende landschappen en ongerepte natuur, maar ook smeltende gletsjers: een direct gevolg van klimaatverandering. Dat maakt het in één oogopslag duidelijk. Op de terugweg naar Nederland ontstond het idee voor Bikkel4Planet: samen in actie komen voor een beter milieu en het behoud van de natuur.

Dat doe ik graag samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, net zoals in mijn tijd bij Stichting Bikkel. 

Met de Bikkels vormen we een vliegend milieuteam dat veel waardering en dankbaarheid oogst. Om op die manier mijn liefde voor natuur en milieu te delen geeft veel voldoening. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier, blijer en schoner.

Ook in mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in om te fietsen of – als dat kan – te schaatsen op natuurijs. Je bent in de buitenlucht en ziet de schoonheid van de omgeving. De combinatie van bewegen en frisse lucht is bovendien hartstikke gezond. Het lijkt me geweldig om in de toekomst ook op die manier met de Bikkels van de natuur te gaan genieten.

Bikkel4Planet werkt samen

op het gebied van zorg / dagbesteding met:

op het gebied van natuur / milieu activiteiten met: